Svetovno priznani italijanski proizvajalec lesno obdelovalnih strojev, drugih visoko produktivnih tehnologij in avtomatizacije v lesni industriji s tradicijo od leta 1952 s sedežem v Riminiju. V svojem proizvodnem programu nudijo stroje za obrtniška dela, kot tudi večje stroje in linije za industrijsko proizvodnjo. Proizvodnja CNC obdelovalnih centrov, robnih lepilk, avtomatskih razrezovalk plošč, industrijske avtomatizacije, sistemov za izdelavo oken in vrat, kontaktnih brusilk, sistemov za lakiranje in pakirnih linij.

Vodilni svetovni proizvajalec opreme pri predelavi najrazličnejših materialov: lesa, plastike, stekla, kamna, kovine in kompozitov. Podjetja znotraj skupine, ki delujejo po vsem svetu, so zanesljivi partnerji drugih vodilnih podjetij v različnih tržnih sektorjih, vključno s pohištveno, gradbeno, avtomobilsko, letalsko, vesoljsko, ladjedelniško in plastično predelovalno industrijo. Skupina SCM koordinira, podpira in razvija sistem industrijske odličnosti v treh velikih visoko specializiranih proizvodnih centrih, ki zaposlujejo več kot 4.000 delavcev in delujejo na vseh 5 celinah.

Vodilni svetovni proizvajalec, specializiran za proizvodnjo CNC več osnih obdelovalnih centrov, strojev za toplotno oblikovanje in sistemov za rezanje z vodnim curkom. CMS SpA proizvaja stroje in sisteme za obdelavo kompozitnih materialov, ogljikovih vlaken, aluminija, lahkih zlitin, plastike, stekla, kamna in kovin. Leta 1969 ga je ustanovil gospod Pietro Aceti z namenom ponuditi prilagojene in najsodobnejše rešitve, ki temeljijo na poglobljenem razumevanju proizvodnih potreb stranke. Pomembne tehnološke inovacije, ki izvirajo iz pomembnih naložb v raziskave in razvoj ter prevzemov premijskih družb, so omogočile stalno rast v različnih referenčnih sektorjih.

Hiteco je podjetje znotraj skupine SCM in je specializirano za načrtovanje in proizvodnjo visokotehnoloških industrijskih elektromehanskih sestavnih delov za obdelovalne stroje. ATS elektrospindle, MTC elektrospindle, birotarne glave, vrtalne enote in agregati. Hiteco ponuja široko paleto izdelkov na mednarodnem trgu za obdelavo lesa, plastike, naprednih materialov, stekla, kamna in kovin.

Eletronica Sammarinese (ES) je eno najpomembnejših podjetij v elektro-mehanskem sektorju, specializirano za načrtovanje, konstrukcijo in preskušanje električne opreme za avtomatske stroje v različnih industrijskih sektorjih, zlasti: obdelava lesa, stekla in marmorja, pakiranja, stiskalnic za keramiko, obdelovalnih strojev,… Podjetje je del skupine SCM.

Podjetje je del skupine SCM in se ukvarja s proizvodnjo in obdelavo jeklenih delov za kasnejšo proizvodnjo in izdelavo strojev SCM.

SCM Group se ponaša z lastno livarno za svoje potrebe po jeklu, prav tako pa jeklo ponujajo tudi prosto na trgu.

Z združitvijo dveh podjetij Casadei Macchine (leto nastanka 1945) in Busellato S.p.A (leto nastanka 1956) leta 2008 je nastalo podjetje Casadei Busellato s sedežem v Thienah v Italiji, ki se ponaša s proizvodnjo klasičnih strojev za obdelavo lesa, robnih lepilk, avtomatskih razrezovalk plošč, CNC obdelovalnih centrov, kontaktnih brusilk. V svojem proizvodnem programu nudijo stroje za obrtniška dela in stroje za srednjo veliko proizvodnjo. Podjetje je od leta 2008 del skupine SCM Group.

Srednje veliko družinsko podjetje iz okolice Firenc v Italiji, ki je nastalo leta 1970 in se ukvarja s proizvodnjo orodij za obdelavo lesa. Prednost podjetja G3 je izdelava orodij po naročilu kupca, kar omogoča večjo fleksibilnost pri izbiri ustreznega orodja, tako pri standardnih orodjih, kot nestandardnih. Iz svojega proizvodnega programa ponujajo: brazdne glave, krožne žage, orodja za okna in vrata, rezila in nože, rezkalne glave, rezkarje, spiralne rezkalne glave, svedre in držala orodij.

Vodilni italijanski proizvajalec diamantnih orodij za lesno industrijo. Podjetje je nastalo konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja in ima sedež v okolici Pesara. Podjetje ima danes več kot 60 zaposlenih in je izključno fokusirano na izdelavo diamantnih orodij. Utensil tre se ponaša s številnimi patenti pri izdelavi diamantnih orodij, kar jih uvršča med najboljše proizvajalce orodij v tem segmentu.

Proizvajalec sušilnih sistemov za les, ki se ponaša s 40 letno tradicijo. Glavni cilj podjetja je doseganje maksimalne učinkovitosti in manjše porabe energije pri sušenju lesa. V svojem proizvodnem programu ponujajo komore najrazličnejših velikosti in različnih virov energije potrebne za sušenje lesa. Ponujajo tudi povsem individualne rešitve, najpomembnejše velja izpostaviti, to je: možnost vgradnje sušilnega sistema v že obstoječe zidane objekte in nadgradnja obstoječih sušilnic z popolnoma avtomatiziranim nadzornim sistemom in programsko opremo.

Podjetje, ki je nastalo leta 1971 in je locirano v severni Italiji je z več kot 40.000 nameščenimi stroji po vsem svetu med vodilnimi na področju proizvodnje strojev za recikliranje odpadne vode in topil v najrazličnejših panogah proizvodnje.

Pozzi-Arosio se ponaša kot eden prvih proizvajalcev tehnologij za izdelavo in obdelavo poliuretana na svetu. V partnerstvu z vodilnimi svetovnimi proizvajalci kemikalij je Pozzi Arosio izdelal napredne sisteme poliuretana in razvil prilagojene formule za ustvarjanje togih, kompaktnih, fleksibilnih in celovitih aplikacij iz poliuretanske pene. Poliuretanska industrija ima pomembno vlogo pri razvoju materialov, ki podpirajo cilje trajnostne rasti in ohranjanja svetovnih dragocenih virov ter izboljšanja svetovnega življenjskega standarda.

SAIP je hčerinska družba podjetja Pozzi-Arosio od leta 1978 in je vodilno podjetje na področju inženiringa in proizvodnje strojev in opreme za obdelavo poliuretana. Vse od ustanovitve je bila celotna skupina zavezana, da postane vodilna na trgu poliuretana, saj so razvili široko paleto dvokomponentnih poliuretanskih sistemov, ki služijo različnim sektorjem po vsem svetu.

Andreoni je na trgu prisoten od leta 1962, dolgoletne izkušnje, pridobljene v proizvodnji strojev za obdelavo lesa, pa ga uvrščajo med vodilna podjetja na področju izdelave ročnih in avtomatskih rezbarskih strojev, ki so na voljo s preprostimi in reverzibilnimi motorji ter z mehanskim in pnevmatskim zaklepanjem kosov. Vsi, ročni in avtomatski stroji lahko izrezujejo vrtljive, ravne in ukrivljene lesene kose.

Podjetje že od leta 1969 načrtuje, razvija in izdeluje stroje za obdelavo lesa. Podjetje je specializirano za izdelavo namenskih strojev in strojev po naročilu, predvsem za proizvodnjo stolov. Stroji so izdelani tako, da ustrezajo različnim potrebam glede na vrsto lesa, ki se obdeluje in različnim modelom končnih produktov.

Podjetje je bilo prvo v Italiji, ki je že leta 1946 prvo izdelalo tračno žago z jekleno delovno mizo. Zaradi nedvomne kakovosti izdelkov in široke palete modelov tračnih žag, ki so jih izdelovali iz jekla in litega železa, se je znamka Centauro takoj razširila po domačem trgu, pozneje pa tudi v mednarodnem merilu. Od leta 1970 se podjetje ukvarja tudi s proizvodnjo ročnih in kopirnih stružnic, kasneje pa tudi s proizvodnjo CNC stružnic. Podjetje zaposluje več kot 100 ljudi.

Podjetje je že preko 50 let specializirano za proizvodnjo hidravličnih stiskalnic, ki se uporabljajo predvsem na področju lesarstva. Njihova proizvodna zmogljivost je preko 900 stiskalnic na leto, za katero je odgovornih preko 150 zaposlenih, ki zagotavljajo strokovnost, usposobljenost in izkušnje.

Že preko 40 let je podjetje specializirano za izdelavo stiskalnic za lesno industrijo. Specializirani so za proizvodnjo nestandardnih stiskalnic za obdelavo vezane plošče, krivljenja masivnega lesa, latoflexa, izdelavo kalupov in plošč.

Stromab je na trgu izdelave lesno obdelovalnih strojev prisoten od leta 1965. Specializirani so za proizvodnjo strojev za optimizacijo lesnih profilov, profesionalnih poteznih žag, vpenjalnih stiskalnic za okna in vrata.

Mebor nudi celovite rešitve za potrebe v primarnem razrezu lesa. Kupci po vsem svetu cenijo močno in robustno konstrukcijo ter visoke zmogljivosti strojev. Ponudba obsega vse stroje za manjše, srednje in večje žagarske obrate, od manjših tračnih žag do celotnih žagalnih linij.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1929 in še danes deluje kot družinsko podjetje, ki proizvaja stroje za industrijsko obdelavo površin. Načrtujejo in izdelujejo stroje za izboljšanje produktivnosti v proizvodnih procesih pohištvene, gradbene, okrasne in embalažne industrije. Poslovanje je strukturirano v štirih oddelkih: laminiranje, zavijanje, lakiranje in digitalni tisk. Izvozijo preko 85 % svoje proizvodnje, zato so njihovi stroji prisotni v preko 60 državah širom sveta.

Cefla Finishing je del skupine Cefla in je specializirano za izdelavo sistemov za barvanje, dekoracijo, digitalni tisk in oblaganjem plošč z raznimi umetnimi materiali. Izdelujejo od enostavnih strojev do najzahtevnejših linij. Podjetje ponuja široko paleto sistemov zasnovanih za zadovoljitev produktivnosti in učinkovitosti za potrebe različnih industrijskih sektorjev, vključno s pohištveno, gradbeno, avtomobilsko in vesoljsko industrijo.

Azzurra Impianti je podjetje v Riminiju, specializirano za inženiring in izdelavo sistemov za barvanje, sistemov pod tlakom, sesalnih kabin za odstranjevanje prahu iz vode in zraka. Podjetje ponuja inovativne izdelke po meri kupca in prilagojene rešitve, polne kakovostnih produktivnih vrednosti vrhunskega okolja, v skladu z veljavnimi predpisi in vedno bolj razširjenimi tehnologijami.

Coima je bila ustanovljena v osrednji Italiji, v svetovno znanem okrožju za proizvodnjo strojev za pohištveno industrijo. Od leta 1982 izdelujejo odsesovalne naprave, filtrirne enote, sisteme za skladiščenje ostankov in odpadkov, predvsem za lesnopredelovalne tovarne.

Podjetje izdeluje enostavne sisteme za ekstrakcijo prahu in opilkov pri proizvodnih procesih obdelave lesa, kovin, pekarske industrije. V ponudbi imajo preko 30 različnih modelov enot za odvajanje prahu, ki so namenjeni tako profesionalnim uporabnikom, kot tudi hobi uporabnikom.

Omega air je tehnološko in razvojno usmerjeno podjetje, ustanovljeno leta 1988 s sedežem v Ljubljani. Podjetje se konstantno razvija in raste, trenutno pa ima že več kot 270 zaposlenih. Kot specialisti za filtracijo in čiščenje zraka in plinov so prisotni po vsem svetu. Njihovi izdelki so vgrajeni v različnih industrijah, kot so: elektronika, predelava hrane in pijače, kemični, petrokemični, plastika, farmacevtski, medicinski in avtomobilski.

Viscat Fulgor je vodilno podjetje v proizvodnji strojev za izdelavo in vzdrževanje orodja v različnih sektorjih: les, kovina, plastika, tekstil, hrana,..
Podjetje se nenehno nadgrajuje in zahvaljujoč svojim izkušnjam lahko kadar koli zagotovijo največjo pozornost za potrebe svojih strank. Raziskave in tehnološke inovacije so v duhu podjetja, zaradi česar so vodilni na tem področju in tako prinašajo najširšo paleto strojev za proizvodnjo in servisiranje orodij, ki jih najdete na trgu.

Podjetje se od leta 1992 ukvarja s predelavo in prodajo brusnih sredstev za obdelavo lesa, lakov, kovin, stekla, usnja, in umetnih mas. Ekamant je del mednarodne mreže za distribucijo brusnih sredstev podjetja Ekamant AB, ustanovljenega na Švedskem leta 1928, ki od samega začetka velja za enega najboljših Evropskih proizvajalcev brusnih materialov.

Osama Technologies zagotavlja možnost popolne dobave široke palete sistemov, posameznih strojev in celovitih proizvodnih linij za nanašanje lepil in melaminskih plošč v proizvodnji sendvič plošč. Zagotovljeni so najvišji nivoji kakovosti, ki služijo svetovni bazi proizvodnih podjetij. Njihove izkušnje segajo več kot 40 let na področju izgradnje strojev in opreme, osredotočajo se predvsem na lesnopredelovalna podjetja in gradbeništvo.

Podjetje je specializirano za izdelavo pnevmatskih črpalk za barvanje, prav tako pa tudi pnevmatskih pištol za barvanje in lakiranje.

Visoki standardi, obširen know-how, strast do inovacij in želja po nenehnih izboljšavah predstavljajo okolje, v katerem nastajajo Helios-ovi pametni premazi. Helios je del skupine Kansai paint, vodilnega svetovnega proizvajalca barv in premazov, ki s proizvodnjo, distribucijo in prodajo oskrbuje kupce po vsem svetu. Z inovativnimi produkti, proizvedenimi z vrhunsko trajnostno naravnano tehnologijo, storitvami ter usposobljenimi zaposlenimi, Kansai paint sledi zahtevam svojih kupcev in prispeva k družbi. Poslanstvo Kandai paint temelji na osredotočenost na kupce, integriteti ter spoštovanju vseh deležnikov v poslovnem okolju. Omenjeno poslanstvo se odraža tudi v vrednotah Helios-a.

Z inovativnim dizajnom izdelkov, znanjem in izkušnjami na področju inženiringa ter učinkovitimi storitvami njihovim poslovnim partnerjem omogočajo izboljšanje njihove produktivnosti in kakovosti ter znižanje stroškov montaže, proizvodnje in ostalih procesov. Njihove tri ključne divizije – velikoserijska proizvodnja pohištvenega okovja, inovativne rešitve na področju blaženja in velikoserijska proizvodnja preciznih komponent – se popolnoma dopolnjujejo, kar vsaki diviziji omogoča, da zagotovi celovito rešitev za svoje stranke.

Tecnica je sinonim za inovativnost in učinkovitost pri zagotavljanju kakovosti zraka v zaprtih prostorih. Več kot petindvajset let izkušenj in s ciljem izboljšanja kakovosti življenja z dobro razporeditvijo zraka na delovnih mestih in v trgovinah ter uporabe industrijskih proizvodnih rešitev, kjer obstaja potreba po uvedbi ali črpanju zraka. Govorimo o distribuciji, difuziji in filtraciji.

Mitol je z več kot 70-letno tradicijo eden najpomembnejših evropskih proizvajalcev lepil. Z njihovo linijo več kot 500 visokokakovostnih izdelkov lahko zadovoljijo tudi najzahtevnejše kupce. So eden redkih proizvajalcev lepil z lastno proizvodnjo emulzij. To jim omogoča večjo fleksibilnost pri razvoju novih izdelkov in omogoča oblikovanje bolj prilagodljive cenovne politike.

Podjetje je od ustanovitve leta 1963 vedno izstopalo po raziskavah in inovacijah. Danes vam Maggi ponuja najbolj popolno ponudbo tehnologij in rešitev vrtanja na svetu za vse: tesarsko in pohištveno industrijo.

Meni